Huzursuz Bağırsak Nasıl Tedavi Edilir.

Sağlıklı bağırsakların temeli; sağlıklı bir flora ve sağlıklı beslenmedir. Bağırsaklarımız sağlıklı ise biz de sağlıklıyız demektir. Bu amaçla basamak basamak şöyle bir yol izleyebiliriz;

1. Bağırsakları tahrip eden tüm nedenleri engellemek

Öncelikli amacımız sindirim sisteminin nefes alması ve bu organların bir süreliğine tatile girmesi, istirahate alınması yani ona dinlenme ve yenilenme fırsatı verilmesidir, bu amaçla barsaklara sıkıntı oluşturacak nedenleri ortadan kaldırmak gerekiyor. O kişiye dokunduğu düşünülen besinler bir süre beslenmeden uzaklaştırılır. Bu süre ortalama 2-3 ay civarındadır.

1136
1136

2. Bağırsaklarımız için sağlıksız olan gıdaları sağlıklı olanlarla değiştirmek.

Sindirim sisteminin ve bir bütün olarak organizmanın toksik yüklerden arındırılması ve asit fazlalığının giderilmesi gerekir. Ödeme neden olan toksik gıdalar, maya çoğalması besin duyarlılıkları gibi durumlar barsaklara yük olur, gerekirse belli testler yapılarak (vega test gibi) kişi için sağlıklı olan gıdaları tespit etmek gerekir.

3. Destek unsurları ile tahrip olan bağırsağımızı onarmak

Bağırsaklar besinlerdeki hayati öneme sahip bileşenlerin filtrelenmesini sağlar ama asıl gözden kaçan ve bugüne kadar ihmal edilmiş en önemli fonksiyonlarından biri vücudun bağışıklık sisteminin yüzde seksenini bağırsakların oluşturması ve duygularımızın oluştuğu ve yaşandığı kaynak olmasıdır. Beslenme ile ilgili yaşam tarzı, yeme şekli ve varsa kronik hastalıkları göz önünde bulundurularak kişiye özgü optimal yaşam sağlanmalıdır.

4. Uygun probiyotikle bağırsak florasını tekrar düzenlemek

Bağırsakların kendini onarmasına yardımcı olacak besin ögelerinin alınması ve alkali gıdalara ağırlık verilmesi ile floranın yenilenmesi sağlanarak bağırsakların aşırı geçirgenliğinin önlenmesi amaçlanır. Eksikler yerine konur. Prebiyotik ve probiyotik destek sağlıksız asidik ortamın bazik ortama dönüştürülmesi için gereklidir; bunların tamamlanmasıyla sağlıklı bir sindirim için gereken denge ve onarım sağlanmış olur. İşte bu amaçla, bu basamak için “Huzurlu Bağırsak İksiri” hazırladık. İçeriği de bunu sağlıyor.

Huzurlarınızda Huzurlu Bağırsak İksiri; Huzurlu bağırsak iksiri hakkında detaylı bilgi oku

Dr. Portakal
Dr. Portakalhttps://www.drmehmetportakal.com
Ermenek’te doğdum. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimimi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyokimya doktoramı tamamladım.

Yorumlar

  1. 180 cıktı aynı zamanda agzimda sürekli sulanma ve yutkunurken takılma lustral 150 kullanıyorum ilaç yaparmi 23 yıldır bu durumdayım birçok ilaç denedim bi polar hastasiyim ağrılarım artınca okb de yaşıyorum acaba kötü hastamiyim diye

  2. Az önce yazmayı unuttum unutkanlık ben çok etkiliyor hem meslek olarak hem de çocuklarımla ilgili bir anıya sahip olamamak beni çok üzüyor.bunların çözümü için ne yapmam gerekir.

  3. Yapmış olduğunuz testin sonucu 169 çıktı. Sol kolumda ve omzumda aşırı derecede ağrı var. Kolumu hareket ettirmekte güçlük çekiyorum. Boyunda düzleşme ve fıtık var dediler. Sırtımdaki ve kollarımdaki ağrılar çok rahatsız ediyor. 2017 de bel fıtığından ameliyat oldum. 2 ay önce belimden fizik tedavisi gördüm ama çokta faydasını görmedim. Göz bozukluğu ve unutkanlık çoğaldı. Baş dönmesi çok sıklaşmaya başladı ama neden döndüğünü drlar bulamadılar. Ne yapmalıyım acaba

  4. 126 puan hocam test sonucu. 2002 yılıydı sanıyorum fibromiyalji teşhisi konuldu ancak uzun süreli bir ilaç yada tedavi önerileri hatta tedavisi yok denildi.Boyun ve sırt ağrılarını hala çekiyorum, boyun fıtığı ve sinir sıkışmasıda var, sırt kaslarında ve boynumda tutulmaları sık sık oluyor ,dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunum var, 37 yaşındayım doktora öğrencisiyim, işsizlikten kaynaklı stres hep oldu hayatımda, hala da var, ancak sanıyorum fibromiyalji de strese karşı dirençsiz bir psikoloji oluşturuyor, sizin tavsiyeleriniz neler olur bilmek isterim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yazılar

Sosyal Medya

9,595BeğenenlerBeğen
21,000TakipçilerTakip Et
2,818TakipçilerTakip Et
2,500AboneAbone Ol

Son Yazılar

Hemen Ara