FİBROMİYALJIDE İYLEŞTİRİCİ BESLENME PROGRAMI

Hemen hemen bütün hastalıklar sizin olanları davet etmeniz, kapıyı aralamanız ya da ardından kadar açmanız neticesinde ortaya çıkar. Bu nedenle vücudunuza her zaman özen göstermeli, onu korumalısınız.

Dengeli beslenme kavramının içerisine vitamin mineral ve protein bakımından zengin olmakla birlikte abartılı olmayan bir beslenme bir beslenme sistemi de dahil edilir. Yani, yeterli beslenme çabası aşırı kilo alma sonucunda dönüşmemelidir.

Beslenme ve egzersiz bu hastalıkta çok önemli bir çözüm noktası. Evet nasıl beslendiğiniz, ne kadar ve nasıl egzersiz yaptığınızda fibromiyalji ile doğrudan ilişkisi var ve bu ilişkiyi öğrenmek fibromiyalji konusunda oldukça değerlidir.

BESLENMENİN FİBROMİYALJİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Sağlıklı yaşamın temeli hücrelerin yeterli oksijen alması ve mitokondrilerin normal fonksiyonlarını devam ettirebilmesidir. Tıp otoritelerinin büyük bir kısmına göre; kas romatizmaları, kasların yeterince gelişmemesini ve oksijen alamaması kaslar yeterli besin alınıyor olsa dahi yeterince gelişmeyebilir. Çoğu zaman beslenme ile kasların oksijen almasının sağlanmaması söz konusu olabilir. Bu konuda ozon tedavisi ve benzeri yöntemler kullanılır. Ancak öncelikle hastaların kaslarının yeterince güçlenmesi için doğru beslenme rejimini tercih etmeleri, yeterli ve dengeli beslenmeleri gerekir.

Proteinler, uygun egzersiz ile birlikte kasa dönüşür. Aynı zamanda mevcut kaslardaki hücre yenilemesi de protein senteziyle mümkündür. Ancak yumuşak dokuların yapı taşları içerisinde mineraller ve vitaminler bulunur. Mineraller ve vitaminler bakımından eksik beslenmek vücudun gerekli olan tüm bileşenleri almaması sonucunu doğurur. Bununla birlikte yeterli egzersiz yapılmıyorsa zaten kasların gelişmesi mümkün olmayacaktır.

Fibromiyalji tanısı konmuş hastaların, mümkünse diyetisyenler veya hekimler denetiminde özel bir beslenme rejimi uygulamaları, ayrıca fibromiyalji egzersizleri yaparak ve kasların gelişmesini sağlamaları çok daha faydalı olacaktır.

Dr. Portakal
Dr. Portakalhttps://www.drmehmetportakal.com
Ermenek’te doğdum. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimimi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyokimya doktoramı tamamladım.

Yorumlar

  1. Bende tüm test puanlarına baktım hepsi bende de mevcut. Ayrıca bende boyun düzleşmesi var. Boynumdaki ağrılar kötü yatış sonucu şiddetli baş ağrısına da neden oluyor sanırım. Ağrı kesici (mazejik) almadan geçmiyor. Yaşam kalitesini şiddetli düşürüyor. İlaç kullanmadan başka alternatif neler yapmalıyız. Teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yazılar

Sosyal Medya

9,595BeğenenlerBeğen
21,000TakipçilerTakip Et
2,818TakipçilerTakip Et
2,500AboneAbone Ol

Son Yazılar