Refleksoloji Nedir?

Refleksoloji temelinde vücudun Sinir noktalarını uyararak baglı oldugu bölgedeki enerjinin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Yalnız, Sinir Noktalarını ve yoğunluklarına göre uyarılacak bölgeyi ancak anotomi okumuş bir insan bilebilir. Elinde sertifikası olması onun 4 yıl boyunca anotomi dersi almış birinin üzerine taşımaz. Sizlerde dikkatli olun ve refleksoloji hizmeti alacağınız insandan lütfen diplomalarını görmek istediğinizi belirtin. Bir Fizyoterapist / fizik tedavi doktoru bunu en iyi şekilde yapar ve diğer tüm tıp çalışanları ama sıradan bir insana bunu öğretemezsiniz.

Refleksoloji masajının temeli; ayakların vücudun aynası olduğu öğretisine dayanır. Ayaklar insan vücudunu temsil eder ve her nokta vücutta bir bölgeye karşılık gelir. 

Bu bölgelerin masaj yoluyla uyarılması ile vücudun buna gereken tepkiyi verdiği inancı ile temellenir. Belirli noktalara kişinin verdiği tepki ile bu temsil edilen bölgedeki problem saptanmaya çalışılır ve gerekli manüpülasyonlarla bu bölgedeki sorun giderilmeye çalışılır. Bu nedenle refleksoloji bir tür “denge” masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygulsal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar, kişiye doğal dengesini kazandırır.

Genelde herkes günlük hayatında stresle karşı karşıya geliyor. Vücudumuz bu stresle başa çikmakta bazen çok zorlanmakta. Halbuki vücudun tüm sistemleri stresle yaşamaya az miktarda da olsa alışıktır. Çünkü bu stres vücudumuzu motive ederek daha enerjik çalışmasını sağlar. Ama modern yaşam tarzının yarattığı stres vücudun yorgun düşmesine ve hastalanmasına neden olmaktadır.

Gerilimi almak ve hastalıkları tedavi etmek için el ve ayaklardaki belirli noktalara özel tekniklerle masaj uygulamasına refleksoloji adı verilir. Refleksoloji; El, ayak, baş ve kulaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır.
Refleksoloji seanslarımız Uzman doktorlar gözetiminde ve kontrolünde uygulanmalıdır.

Refleksoloji Masajı

Temelinde Mısır ve uzak doğu’da kullanılan masaj yöntemi bulunmaktadır. Şu anda Dünya’da Tayvan başta olmak üzere Hastalıklarda etkisi kanıtlanmaya başlanmıştır. buna yönelik çalışmalar sonuç verdiğinden, Masaj adını yerini tamamlayıcı/alternatif tıp’a bırakmıştır.

Refleksoloji Uygulanan Gruplar
Ayaklarımız vucudumuzun aynasıdır, bu durumda refleksoloji ile vucudumuzun herhangi bir yerinde olan rahatsızığımızı başta ayaklarımız olmak üzere ellerimizden kulaklarımızdan ve kafamızdan uygulanan refleksoloji yöntemi ile sağlığımıza kavuşmamız kaçınılmazdır.
Serebral Palsi (Beyin Felci)
Stres ve anksiyete (kaygı – bunaltı)
Panik atak
Sınav stresi
Depresyon
Bel – boyun fıtığı – mide reflüsü
Eklem ağrıları
Dikkat eksikliği
Otizm
Motor gerilik (yürüme bozukluğu)
Kas rahatsızlıkları ve kireçlenme
Migren
Hormon sorunları
Astım
Alt ıslatma
Uykusuzluk – hazımsızlık
Konuşma bozukluğu

Bu gruplardan sadece birkaçıdır. ayrıntılı bilgi için iletişim linkini kullanın.

Dr. Portakal
Dr. Portakalhttps://www.drmehmetportakal.com
Ermenek’te doğdum. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimimi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyokimya doktoramı tamamladım.

Yorumlar

  1. 54 yaşında, emekli dişhekimiyim. Birkaç yıl önce condilit nedeni ile tenis oynamak istememe rağmen engellendim. Kontrollerde lumbal vertebralarda osteoporoz da tespit edildi. Çok stresli bir yaşam sürdüğümü düşünerek emekli olsam da stresi azaltamadım. Anksiyete bozukluğu tedavisini 15yıl önce kısa süre uyguladım sonra ihmal ettim. 4yıl önce bana glokom teşhisi kondu ve göz içi basıncını düşürmek üzere damla tedavisi uygulanmaya başladı. Bu tedavşnin yan etkileri ve tedavinin başarılı gitmediğini, göz sinirimin atrofisinin sürdüğünü görmek beni daha da gergin yaptı. Bu rahatsızlık görmemde henüz açık bir olumsuzluk oluşturmadı. Ancak sinirimin 1yıl kadar ömrü kaldığını söyleyen doktorlar var. Ancak ameliyat da sadece göz tansiyonunu düşürmek amaçlı ve riskli. Optik sinirin yokoluşunun nörolojik nedenlerle, beyin rahatsızlıkları olarak da ortaya çıktığı rivayet ediliyor. Benim göz tansiyonumun aşırı yüksek olmaması da glokom sorunumda asıl etkenin babam ve babaannemim alzheimer olmalarını dikkate alırsak nörolojik bir sorunolabilecepini akla getiriyor. Hep yüksek kolesterol ve trigliserit sonuçlarım alınıyor ancak sadece kril oil kullanmam tavsiye edildi. Hacamat, biorezonans ve ya başka alternatif tıp uygulamalarından fayda bulabileceğimi umuyorum. Antalya dan gelip giderek tedavi olma şansım olabilir mi? Bu konuda bana ne tavsiye edersiniz?

  2. oksijen-ozon, biorezonans, tms, hacamat, sülük tedavi ve opsteopati yararlı olacaktır size. sağlıklı günler dileriz. Konya’da Merkezimizde bu sorunlarınızı çözebiliriz. Şifa Olsun İnşaallah.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yazılar

Sosyal Medya

9,595BeğenenlerBeğen
21,000TakipçilerTakip Et
2,818TakipçilerTakip Et
2,500AboneAbone Ol

Son Yazılar

Hemen Ara