Botoks’un iyi geldiği 7 rahatsızlık

BOTOKS DEYiNCE AKLINIZA NE GELiYOR?
Kaş kaldırma? Göz kenarlarındaki kaz ayaklarının yok edilmesi? Alında ve iki kaşın arasındaki çizgilerin açılması ile ifadede sağlanan yumuşama?

Botoks ile çok daha yaygın uygulamalarda harikalar göreceksiniz. Botoks, Clostridium Botulinum adlı bakterinin salgıladığı bir toksin. Aslında daha çok kas hastalıklarında kullanılan bu zehir, sonradan yüz çizgilerini ortadan kaldırma etkisiyle de sık kullanılmaya başlandı. Botoks, yıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığından, oldukça emniyetli bir ilaç. Bu tedavi yaklaşımı, botoks uygulaması yapmak için gerekli eğitimi almış hekimlerin elinde, oldukça yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Botoks uygulamasına iyi bir fizyoterapi programının eklenmesi, tedaviyi daha etkili kılıyor.

 

BOTOKSUN KOZMETiK DIŞINDA TEDAVi AMAÇLI KULLANILDIĞI DİĞER DURUMLAR.

 

1-Tortikolis:Boyun kaslarındaki spazma bağlı başın yana doğru eğik hali.

Tortolis hastalığı görselde demonstrasyon olarak sunulmuştur.

 

2-Migren

 

3-Göz çevresinde yer alan kasların aşırı kasılmasına bağlı şaşılık

 

4-Çene kaslarının kasılması ve çene sıkma durumunda

 

5-Tik tedavisinde: Ani, istemsiz ve tekrarlayıcı hareketler sonucu aşırı göz kırpma, yüz buruşturma, boyun çevirme hareketleri.

 

6-Koltuk altı aşırı terlemelerin önlenmesi

 

7-Spastisite ve sertleşen kasları yumuşatma amaçlı. Felç, MS, Parkinson ve omurilik zedelenmesi gibi durumlarda.

PORTAKALPEDIA

Burgen ve arkadaşları botulinum toksinini nöromüsküler faaliyetleri azaltıcı etkisini keşfettiler. 1989 Kasım ayında BTX-A (BOTOX) US Food and Drug Administration (FDA) tarafından gözde şaşılık tedavisi için blepharospasm yüzün yarısında görünen kasılmalarda 12 yaş üzeri hastalar için onaylandı. 1817 ve 1822 arasında Alman fizikçi ve şair Justinus Kerner tarafından “sausage poison” ve “fatty poison” olarak tanımlanmıştır.. 1870’de başka bir Alman fizikçi Muller latinceden botulus “sausage” isimlendirmesini yaptı. 1895’te Emile van Ermengem ilk defa Clostridium botulinum bakterisini ayrıştırmayı başardı. 1944’te Edward Schantz cClostridium botulinum bakterisini terbite etti ve toksinini ayrıştırdı.

 

Dr. Portakal
Dr. Portakalhttps://www.drmehmetportakal.com
Ermenek’te doğdum. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimimi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyokimya doktoramı tamamladım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yazılar

Sosyal Medya

9,595BeğenenlerBeğen
21,000TakipçilerTakip Et
2,783TakipçilerTakip Et
2,500AboneAbone Ol

Son Yazılar